Integratieve psychotherapie: Amersfoort, Utrecht, Gooi e.o.

  • EMDR-therapie Integratieve Psychotherapie
  • EMDR-therapie Integratieve Psychotherapie
  • EMDR-therapie Integratieve Psychotherapie
  • EMDR-therapie Integratieve Psychotherapie
  • EMDR-therapie Integratieve Psychotherapie
Integratieve psychotherapie

Er bestaan in de psychotherapie meer dan 250 therapierichtingen of scholen. Het schijnbaar slechte nieuws is dat de meeste therapeuten maar een beperkt aantal therapieën goed beheersen. Het goede nieuws is dat je met een beperkt aantal therapieën een heel goede therapeut kunt zijn. Tot zo’n 15 jaar geleden woedde er nog een ideologische koude oorlog, waarbij de puristen elkaar te vuur en te zwaard bestreden. De analytische richtingen vonden de gedragstherapeutische werkwijzen maar oppervlakkige symptoombestrijdingen. De cognitieve gedragstherapeuten beschouwden de analytici als theoretici die iedereen een moeilijke jeugd zouden aanpraten, waarin zogenaamd de oplossing zou liggen. In de 21e eeuw is deze ideologische oorlogvoering geleidelijk op zijn retour en ontstaat er een geest van toenadering en verzoening tussen de verschillende scholen. Langzaam aan groeit het besef dat niet de achterliggende theorie de gemeenschappelijke factor van alle modellen is maar de mens zelf.

Integratieve therapie stelt de cliënt en hulpvraag centraal en niet de therapeutische methode.

Als integratief therapeut ervaar ik de combinatie van hypnotherapie , EMDR, polyvagaal therapie  en psychosociale therapie als een vruchtbare therapeutische werkwijze.

Dr. Fons de Vries

Registertherapeut BCZ®, erkend door de Zorgverzekeraars
EMDR-therapeut: lid EMDR-i Netwerk Nederland (ENN)
Hypnotherapeut (erkend NBVH)
Relatietherapeut
PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie)
Polyvaaltherapeut
AVAR-Keurmerk

Hypnotherapie, relatietherapie, EMDR, PDS-therapie en integratieve psychotherapie voor Amersfoort, Vathorst, Leusden, Zeist, Utrecht, Gooi e.o.