Hypnotherapeuten in Amersfoort

  •  Hypnotherapeuten in Amersfoort - Praktijk Mental Balance
  •  Hypnotherapeuten in Amersfoort - Praktijk Mental Balance
  •  Hypnotherapeuten in Amersfoort - Praktijk Mental Balance
  •  Hypnotherapeuten in Amersfoort - Praktijk Mental Balance
  •  Hypnotherapeuten in Amersfoort - Praktijk Mental Balance

Waarom kiezen voor NBVH®-hypnotherapeuten in de regio Amersfoort?

De NBVH is de grootste non-profit beroepsvereniging van hypnotherapeuten in Nederland. De circa 400 leden zijn opgeleid op HBO-niveau en voldoen aan strenge eisen. Jaarlijks wordt hun licentie na zorgvuldige controle vernieuwd. NBVH-hypnotherapeuten volgen doorlopend verplicht uitgebreide bijscholing.

Voorwaarde is dat de NBVH-hypnotherapeut minimaal over medische basiskennis beschikt. De opleidingseisen hiervoor zijn opgesteld door PLATO (Platform Onderwijs, Opleiding en Organisatie) van de Universiteit Leiden, in opdracht van de zorgverzekeraars.  Alleen hypnotherapeuten die hieraan voldoen worden erkend en vergoed door de Zorgverzekeraars. Het zijn therapeuten met minimaal een HBO-opleiding hypnotherapie.

De NBVH-hypnotherapeut moet allereerst medische en psychotherapeutische kennis hebben en daarnaast kunnen putten uit verschillende methodieken zoals integratieve psychotherapie, indirecte hypnotherapie (moderne hypnotherapie), directe hypnotherapie, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, relatietherapie, EMDR, PDS-therapie, psychosociale therapie etc. Er zijn in de regio Amersfoort een aantal NBVH-hypnotherapeuten werkzaam.

Gelukkig heb ik vele goede collega's, maar helaas zijn er nog meer beunhazen, die zich bedienen van zelfbedachte gewichtig klinkende diploma's, keurmerken, certificaten en (internationale) registers.

Hoe maakt u een overwogen keuze?

Eigenlijk is het heel simpel: kies alleen voor een NBVH-therapeut die wordt erkend en vergoed door de zorgverzekeraars. Dat biedt zekerheid voor kwaliteit en het is nog beter voor uw portemonnee ook!

Dr. Fons de Vries

NBVH lidnummer: 13042
RBCZ licentienummer: 403344R
SCAG nr. 10180
PDS-therapeut (Ned. Academie voor Psychotherapie)
EMDR-therapeut (EMDR-i Netwerk Nederland (ENN))
AVAR Keurmerk
AGB-code zorgverlener: 90049349
AGB-code praktijk: 90057771
KvK Gooi & Eemland: 34096812

Praktijk voor hypnotherapie en integratieve psychotherapie
Amersfoort, Vathorst, Leusden, Zeist, Utrecht, Gooi e.o.

15 december 2020